Dr. Mátrai Zoltán, PhD, FEBS

Medical Center Budapest 1113 Budapest, Bartók Béla u. 92-94. fsz.

  +36 70 550 1268    +36 20 339 1604       onkoplasztika@gmail.com

Mellfelvarrás

×

Hiba

[Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found

csinos holgy ptosisA mellfelvarrás vagy masztopexia műtét során a plasztikai sebész megemeli az emlőszöveteket, magasabbra helyezi az emlőbimbót, csökkenti a bimbóudvar méretét és korrigálja az emlők közötti aszimmetriát. Orvosa számos metszési mintázat közül választhat az előbb felsorolt célok eléréséhez, de a leghatásosabb egy olyan technika, amelynél a heg alakját a klasszikus nyalókához hasonlítják a szakmában, mivel körülfut a bimbóudvaron és alatta vízszintesen folytatódik az emlő alatti redőig. A hegek az emlőkön általában jobban gyógyulnak, mint a test más részein.

A meglévő emlőszövet újraformálásával az emlő térfogata és teltsége visszahozható implantátum használata nélkül. Az emlőbimbó érzékelésének megtartása alapvető fontosságú. Az eljárás alacsony kockázattal és kevés fájdalommal jár, és a páciensek is elégedettek a végeredménnyel.  

Bizonyos esetekben, főként kis térfogatú melleknél, ha a páciens nagyobb térfogatot és teltséget szeretne elérni, implantátum beültetésére is szükség lehet, az eljárásról bővebben a Mellfelvarrás és nagyobbítás menüpontban olvashat.

Mellfelvarrás


Ki alkalmas mellfelvarrásra?

Általánosságban véve a 30-as éveik vége felé járó vagy idősebb hölgyek számára előnyös ez a beavatkozás, illetve akik már egészen fiatal koruk óta elégedetlenek megereszkedett kebleikkel (örökletes hajlam), vagy akik emlői a terhességek során veszítettek térfogatukból (striák jelenléte jelzi a terhesség alatt és után bekövetkező megnagyobbodás majd térfogatcsökkenés hatását).

Amennyiben bizonytalan, keblei megereszkedettségének mértékét (orvosi szóval "ptosis", ejtsd: ptózis) plasztikai sebésze megállapítja. Ennek során az emlőbimbónak a mell alatti természetes redőhöz képest való elhelyezkedését állapítja és méri meg. Az osztályozás során egy nemzetközileg elfogadott rendszert (Regnault-féle ptosis osztályozás) alkalmaz, és a következő osztályok egyikébe sorolhatja az Önnél megfigyelt állapotot:

 1. nincs ptosisptosis
 2. I-es fokozatú ptosis - enyhe 
 3. II-es fokozatú ptosis - közepes
 4. III-as fokozatú ptosis - előrehaladott
 5. IV-es fokozatú ptosis - súlyos mértékű
 6. pseudoptosis                                   1.         2.        3.       4.        5.       6.         7.
 7. kötőszöveti maldisztribúció - egy fejlődési rendellenesség

                                                                                                                               

terhes_no
       Az emlők megereszkedése sok tényezőtől függ. Ezek közül legfontosabbak a dohányzás, terhességek száma, a gravitáció, magasabb test-tömeg index, nagyobb melltartó méret, genetikai hajlam és nagy mértékű fogyás-hízás. Menopauza idejében a bőr veszít elaszticitásából, ami ugyancsak hozzájárul a ptosis kialakulásához. Téves hiedelem azonban, hogy a szoptatás hozzájárul a folyamathoz, illetve hogy melltartó viseléssel megakadályozhatjuk kialakulását.


 

 

 

 


 

Műtét előtti teendők

 

A műtéti beavatkozás előtt elvégzendő vizsgálatok: 

 • vérvizsgálat
 • mellkas röntgen
 • elektrokardiogram (EKG)
 • emlőrák szűrés

Rendszeresen szedett gyógyszereiről feltétlenül szükséges tájékoztatnia plasztikai sebészét, ugyanis a műtét előtti és utáni időszakban a szövődmények megelőzése érdekében egyes gyógyszerek szedését szükséges lehet ideiglenesen felfüggeszteni. Amennyiben Ön dohányzik, erre az időszakra a dohányzást is szükséges szüneteltetni.

Bővebben a dohányzásról plasztikai sebészeti beavatkozásokkal összefüggésben.

 


 

A műtét után

A beavatkozást követően, amennyiben az altatásban történt, egy éjszakát célszerű a klinikán eltölteni, a páciens biztonsága érdekében.mastopexia hegek

A mellek kímélése nagyon fontos, a plasztikai műtét után 6 héten át:

 • sport, autóvezetés, megerőltető fizikai tevékenység mellőzése javasolt
 • a melleket ne érje nyomás
 • alvás, pihenés háton fekve javasolt
 • speciális melltartó viselése javasolt
 • napozás, szolárium használat kerülése javasolt

Varratszedésre 2 héttel később kerül sor.  A következő kontroll időpontját is ekkor beszélik meg orvosával. A korosztály szerinti mellrákszűréseken továbbra is kifejezetten javasolt megjelenni!

 

 

Tovább a kategóriában: Mellplasztika »

Kérjen időpontot vagy kérdezzen!


A piros csillaggal jelzett mezők kitöltése kötelező 

 

© 2015 Onkoplasztika Kft. Minden jog fenntartva.