Dr. Mátrai Zoltán, PhD, FEBS

Medical Center Budapest 1113 Budapest, Bartók Béla u. 92-94. fsz.

  +36 70 550 1268    +36 20 339 1604       onkoplasztika@gmail.com

Feltűnő, zavaró hegek kezelése

×

Hiba

[Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found

 

 hegszövet eltávolítása hason resizedA korábbi műtéti vagy egyéb traumából származó hegek megjelenése egyes esetekben nagyon jól javítható (halványítható, mérete, láthatósága csökkenthető), azonban fontos hangsúlyozni, hogy teljes mértékű eltüntetése nem kivitelezhető. A hegeket különböző csoportokba lehet sorolni a kialakulásuk hátterében álló biológiai folyamatok alapján. 

  • Az atrófiás avagy sorvadásos hegek besüppednek, a bőr felszínéhez képest mélyebben helyezkednek el. Elégtelen kollagén termelés miatt alakulnak ki, ami gyulladás vagy genetikai sajátosság eredménye lehet. Egyik legismertebb formája a stria, ami a gyors növekedés vagy hízás, illetve a terhesség következtében jelenik meg a test különböző részein.
  • A hipertrófiás hegek kiszélesedett, a bőr szintjéből nem vagy csak alig kiemelkedő, gyakran élénk színű hegek, melyek éppen a túlzott kollagén termelés miatt jönnek létre. Bizonyos esetekben viszketés és fájdalom kísérheti megjelenésüket.
  • A keloidok burjánzó hegek, és mivel esetükben a kiújulási ráta magas, szemimalignus képleteknek számítanak. Kialakulásuk háttere még ma is intenzív orvostudományi kutatás tárgyát képezi, sikeres kezelésük összetett és hosszadalmas lehet.

 

 


 

Mikor alkalmazható a sebészi hegkorrekció?

 

  • Hiperpigmentált hegek
  • Nagy kiterjedésű, jól látható hegek
  • Keloid hegek (burjánzó sarjszövet)
  • Kiemelkedő hegek

 

A sebészi kezelés és gyógyulás után a heg mérete, alakja és színe kedvező irányban változik. Egyes esetekben több beavatkozás is szükségessé válhat a megfelelő eredmény eléréséig.

További javulás érhető el speciálisan erre a célra kifejlesztett gél vagy krém használatával a teljes sebgyógyulást követően.

 


 

A műtétről

 

A heget plasztikai sebésze kimetszéssel távolítja el, majd a sebszéleket több rétegű, úgynevezett tovafutó varrattal egyesíti, majd speciális ragasztócsíkokkal (Steri Strip) szorosan rögzíti. A műtét ideje kb. 1 óra, a beavatkozást általában altatásban végzik, és 1 napot szükséges a klinikán töltenie. A gyógyulás akár hetekig eltarthat, az esetlegesen fellépő fájdalomra orvosa fájdalomcsillapító szedését javasolhatja. A végeredmény gyakran csak hónapokkal később látható a sebgyógyulás és a hegszövet összetett, hosszú ideig tartó folyamatai következtében.

 


 

Mik a hegkorrekció kockázatai?

 

Mint minden sebészeti beavatkozásnak, a hegkorrekciónak is lehetnek szövődményi. Ilyen ritka komplikácók a fájdalom, fertőzés, a terület érzékenységének megváltozása és további hegesedés.

Kérjen időpontot vagy kérdezzen!


A piros csillaggal jelzett mezők kitöltése kötelező 

 

© 2015 Onkoplasztika Kft. Minden jog fenntartva.